Rumbesia a centres de secundària

Rumbesia

La Rumbesia és un recital de poesia fusionat amb rumba, en el que es conjuguen poemes musicats especialment per aquest espectacle.

El recital de poesia està format per uns 6 poemes pactats segons els interessos docents.  una durada aproximada de 50 minuts, que depèn de les interaccions amb els alumnes.

Els poemes que conformen l’espectacle són d’autors catalans com: Joan Salvat Papasseit, Maria Mercè Marçal, Miquel Martí i Pol, Montserrat Abelló, Josep Maria de Segarra, Josep Carner…

Els professors podran triar la temàtica dels poemes a treballar o seleccionar poemes del nostre repertori.

Rumbesia a Olot Televisió

Rumbesia – Insubmissió

“L’espectacle Rumbesia ha estat una experiència molt enriquidora tant per a l’alumnat com per al professorat, doncs ens ha permès “jugar” amb els poemes mitjançant una feina prèvia, així com també aprendre i a gaudir amb la música a ritme de rumba”

Escoles Freta - Calella

Opinions de l’ESO

“Una activitat musical que combina la rumba catalana i la poesia, la qual prèviament hem treballat a les matèries de Llengua Catalana i Castellana. Així doncs, hem pogut escoltar poemes versionats d’autores i autors com Joana Raspall, Maria Mercè Marçal, J.V. Foix i Víctor Català. Una activitat molt enriquidora!”

Escoles Freta - Calella

Irene i Maria: “Des del nostre punt de vista, ha sigut una activitat molt enriquidora. Ens ha semblat que connectar la poesia i la música d’aquesta manera, era una idea molt bona per fer-la encara més amena. Totes les cançons les van interpretar amb uns instruments que donaven molt de ritme a totes les lletres i els dos músics tenien una actitud que animava a implicar-nos en totes les actuacions. Nosaltres pensem que seria molt bona idea seguir repetint aquesta activitat els anys vinents ja que és una forma lúdica de connectar amb la poesia.”

Ivan i Pablo: “És un projecte molt interesant ja que barreja la poesia amb el rumba; així aconsegueix captar l’atenció de tots. Va estar molt bé, ja que amb la música de rumba s’anima a qualsevol! Els poemes es comprenen molt bé i el significat també. Com a proposta de millora, diríem que potser al principi els poemes no van ser massa divertits, sabíem que era a propòsit per allò del trist a l’alegre però… va molar més cap al final. També s’ha de dir que els músics van interactuar molt bé amb el públic i això de ritmillo ho vam anar pillant.”

La Salle Bonanova - Alumnes de 4art

“Espectacle trepidant! Els alumnes han après molt amb la dinàmica no només sobre poesia sinó també sobre la rumba catalana. En tot moment fan partícips a l’alumnat i això és d’agrair.”

La Salle Bonanova - Professors

“El concert el vaig trobar molt bo. A mi personalment em va agradar molt. Vau fer participar a la canalla i vau connectar amb ells. Vaig parlar amb un professor i em va dir que es va quedar parat del nivell que teníeu.”

Biblioteca pública d'Esterri d'àneu - Alumnes ESO i Primaria

“Rumbesia és una activitat que serveix per treballar la música, poesia i llengua catalana amb tot l’alumnat de l’aula. Cançó i música en directe. La posada en escena és fantàstica. Pell de gallina. Totalment recomanable.”

Ins. Ribot i Serra - (Sabadell) Coordinadora de Batxillerat

“El grup Rumbesia va fer dues actuacions a l’institut Eugeni d’Ors de Badalona pels alumnes de l’ESO. Va ser una actuació molt dinàmica, entretinguda i formativa. Recomanem aquest grup musical i els seus espectacles per als alumnes, tant d’ESO com de Batxillerat, per treballar la llengua i literatura catalana així com la música. “

Ins. Eugeni d´Ors (Badalona) - Alumnes d'ESO

Agenda d'actuacions

No et perdis les pròximes actuacions de Rumbesia!

Contacte / Contractació

La música és el nostre mitjà d'expressió i volem compartir-la amb tu. Contacta amb nosaltres per obtenir més informació sobre els nostres espectacles i serveis.

Agraïments

Assessorament: La Pua (Oficina Musical)
Documentació literària: Ramon Piqué (UAB)
Disseny gràfic i vídeo: Pere Roca (Little Mamut)
Copis i dossier: Riki Hugas (Proto.black)
Fotografia: Isaac Caparros i Eduard Roige

Espectacle seleccionat a