Qui som

Rumbesia

La Rumbesia és un projecte interdisciplinari que, des del 2018, està sorprenent els teatres i biblioteques del territori català. Una interpretació de poesies d’autors catalans amb projecció internacional, interpretades amb música de Rumba.

Aquesta fusió aconsegueix fer arribar la poesia a l’espectador d’una manera viva i popular. En la primera obra de Rumbesia «En Colors» s’escollien una sèrie de poemes que evocaven un gran ventall d’emocions. Més tard, amb l’obra «Del Negre Al Blanc» es viatja des dels sentiments més foscos, com la tristesa i la ràbia, fins a acabar amb els més alegres com pot ser l’amor i l’alegria.

La Rumbesia és un espectacle bidireccional on el públic es veu evocat a participar molt activament, empès per l’eufòria que genera aquest trànsit cap a sentiments positius.

Membres del grup

Jose Panzano – Titojose

Guitarra i veu

Jose estudia guitarra i solfeig al conservatori de Sant Cugat del Vallès.

En acabar la seva formació, descobreix altres estils musicals com la música brasilera, el jazz, el blues i el rock, fins que acaba trobant que la barreja de tot plegat podria ser la rumba.

Funda “La última y nos vamos” amb en Jordi Esteve, duet de rumbes amb diferents propostes a partir de Rumba Catalana i Rumba flamenca.

L’any 2017 inicia el projecte Rumbesia, actualment és el guitarra, compositor i cantant del grup.

Jordi Esteve

Cajón i veu

Jordi comença la seva trajectòria tocant el violí al conservatori de Sant Cugat, però ràpidament es passa a la bateria.

Més endavant fa un viatge a Benín on s’introdueix en el Djembé i la percussió afrocaribenya. A partir d’aquí segueix la seva formació en bateria, congues i cajón flamenc a l’Escola de Músics i al Taller de Músics.

Ha estat músic de bandes de carrer en estils tan diversos com batucada, música tradicional o balcànica. També ha estat membre de grups de música que van des del Rock al Gospel, passant pels ritmes jamaicans.

Un bon dia decideix que cal començar un nou projecte amb música d’arrel urbana i catalana com la Rumba.

Ignacio Sabadell

Baix elèctric

Ignacio Sabadell comença a tocar el baix elèctric en bandes de rock i metal mentre comença els seus estudis al Taller de Músics.

Forma part d’agrupacions de flamenc, bossa nova i músiques del món amb el baix i el contrabaix.

Realitza els estudis de contrabaix clàssic a Atenes on pren contacte amb les músiques del Mediterrani oriental i, poc després, realitza el grau superior de contrabaix jazz a l’ESMUC.

Des de llavors es professionalitza, com a intèrpret i professor d’instrument; actualment finalitza el màster d’interpretació amb el baix elèctric a l’ESMUC i participa activament en projectes de rock, jazz i músiques del Mediterrani.

Joan Sardans

Violí

Joan Sardans inicia els estudis musicals al Conservatori Municipal de Música de Manresa, continuant estudiant violí al Conservatori Superior de Música de Barcelona amb l’Eva Graubin.

També estudia jazz al Taller de Músics de Barcelona amb l’Horacio Fumero i al Conservatori Superior de Música de Rotterdam amb el Michael Gustorf i flamenc amb el César Moreno.

Ha format part de diferents grups, orquestres i tablaos de la península i ha estat professor a diferents escoles.

Agenda d'actuacions

No et perdis les pròximes actuacions de Rumbesia!

Contacte / Contractació

La música és el nostre mitjà d'expressió i volem compartir-la amb tu. Contacta amb nosaltres per obtenir més informació sobre els nostres espectacles i serveis.

Agraïments

Assessorament: La Pua (Oficina Musical)
Documentació literària: Ramon Piqué (UAB)
Disseny gràfic i vídeo: Pere Roca (Little Mamut)
Copis i dossier: Riki Hugas (Proto.black)
Fotografia: Isaac Caparros i Eduard Roige

Espectacle seleccionat a