Què pensa la gent?

“El grup Rumbesia va convertir la biblioteca en un espai ple de ritme i emoció. Els dos músics ens van acompanyar en un viatge emocional ple de ritme, tot gaudint d’una fusió de percussió enèrgica i versos inspiradors.

La seva habilitat per combinar la passió de la rumba amb la profunditat de la poesia va ser absolutament sorprenent.

El públic va quedar encantat amb la seva actuació. Tant va ser així que, al dia següent, una usuària va venir expressament a la biblioteca per donar-nos les gràcies per haver organitzat l’acte. Fins aviat, Rumbesia!”

Anna Amador - Biblioteca Núria Albó, La Garriga

“Rumbesia: un espectacle màgic, sorprenent i colpidor, on la poesia i la música és fusionen i potencien mútuament.

Ningú pot quedar indiferent davant la força de Rumbesia.

Una altra manera d’escoltar la poesia.”

Aula d'extensió universitària - Almenar

“Rumbesia és gaudir de bona música i de poesia sàviament escollida. Un recorregut per les diferents estacions de l’estat d’ànim on, tant se val d’on es parteixi, al final de ben segur s’arriba a la felicitat. Moltes gràcies per compartir amb nosaltres aquest alè d’alegria!”

Sala Municipal de Callús

“La gran virtut de Rumbasia rau a apropar, a través d’una música alegra i energètica, a grans poetes catalans. Tot això ho aconsegueixen gràcies a uns músics entregats i amb la voluntat sempre d’integrar el públic en les seves cançons. La poesia i la rumba s’agafen de la mà per acompanyar-vos en una plàcida i inoblidable vetllada.”

Foment girona

“Un espectacle molt especial el de Rumbesia, i és que el Jose i els seus companys fan sonar molt bé la poesia! Els usuaris de la biblioteca que hi van assistir van marxar molt sorpresos i satisfets amb aquesta encertada combinació de música i poesia.

Gràcies per aquests moments màgics!”

Biblioteca de Sant Fruitós de Bages

“Fusionar poesia i rumba, una genialitat!

L’espectacle Del Negre al Blanc ens va fer gaudir de la poesia d’autors catalans com Rosa Leveroni o Maria Mercè Marçal entre d’altres. Amb gran sensibilitat però a ritme de rumba el Jose i el Jordi ens van fer vibrar i ens van transmetre a través de la seva música els diferents estats d’ànim, des de la tristesa i el desamor fins l’alegria.

Ens va encantar!”

Ajuntament de La Pobla de Segur

“L’espectacle Del negre al blanc és una meravella, vam passar una estona fantàstica gràcies al José i al Jordi amb la seva música i les seves veus.

Els assistents van quedar encantats, no volien que s’acabés la sessió. Esperem tornar-los a tenir aviat a la biblioteca i poder gaudir de la poesia amb ritme de rumba!”

Biblioteca El Pont de Vilomara i Rocafort

“El concert el vaig trobar molt bo. A mi personalment em va agradar molt. Vau fer participar a la canalla i vau connectar amb ells. Vaig parlar amb un professor i em va dir que es va quedar parat del nivell que teníeu.”
Biblioteca pública d'Esterri d'àneu - Alumnes ESO i Primaria

“La poesia no és fàcil i per això no és del gust de tothom.

La proposta de Rumbesia és ideal per apropar la poesia al públic general perquè la música facilita l’accés a la poesia. La tria de poemes d’autors/es catalans/es ofereix un itinerari emocional que ens duu del dolor, la pena, la ira, la injustícia…. a l’alegria. Deixant el cor de l’espectador ple de felicitat al final del recital.

Les referències introductòries de cada tema permeten connectar amb el contingut del poema, com també les imatges projectades dels diversos/es autors/es. L’espectacle és deliciós, exquisit i de molta qualitat.”

Auditori de El Catllar

“Espectacle que combina perfectament la literatura (la poesia mitjançant referents catalans) amb una música tan nostra com la rumba. Es veu el domini dels músics en la interpretació i la implicació que li posen i com animen al públic.

Espectacle molt recomanables que, a més, poden adaptar per a petits públics o per espais més grans.”

Biblioteca Armand Cardona Torrandell - Vilanova i la Geltrú

“Rumbesia és el plaer de gaudir de la poesia musicada i de la rumba poetitzada. Amb una bona posada en escena, amigable i propera. Totalment recomanable.”

Biblioteca de Montornès del Vallès

“La combinació de rumba i poesia casa perfectament i es transmet de manera impecable. Crea un clima càlid i acollidor durant tot l’espectacle. L’ús del projector ajuda a anar situant el context i també s’hi podrien afegir les lletres dels poemes per facilitar-ne el seguiment.”

Imma Soler i Assumpta Molist

“Rumbesia és un espectacle musical total i únic, ple de delicadesa, tendresa, bon gust, força i entusiasme, amb cançons que enganxen, majoritàriament poemes catalans musicats, per la qual cosa s’escau molt a un festival com el Poemestiu, el festival de poesia de l’Empordà.”

Festival Poemestiu

“Ens van agradar molt les presentacions de cada peça, clares i concises, les pinzellades introductòries de cadascuna de les poesies completen el recital i li donen un plus molt professional.

El plantejament del negre al blanc es correspon amb la gradació in crescendo de les emocions que ens van fer sentir els músics. Ens vam entristir amb les primeres peces i a mida que l’actuació avançava, gradualment, ens anàvem animant  fins acompanyar el ritme amb les palmes i cantar.

La combinació de poesia amb rumba ens va agradar molt. Recomanem Rumbesia, per la tria selecta de les poesies i per com estan musicades.”

Biblioteca de Sant Quintí de Mediona

“Un espectacle que combina la música, els ritmes de rumba i la poesia amb gràcia i sensibilitat.

És un goig descobrir la poesia d’aquesta manera, des de la dimensió de la música, i escoltar el seu directe, proper i amable, et deixa en el record la part més profunda, dolça i amarga, de la poesia.”

Casal de Barri Rectoret - Barcelona

“L’espectacle és adient per un format petit i íntim en el que vas entrant a poc a poc dins la fusió entre rumba i poesia. Creiem que va anar de menys a més, ja que al principi el format costa ja que no hi estem acostumats i alhora les cançons escollides eren més tranquil·les. 

Mica en mica el públic es va anar animant i l’espectacle va tenir èxit.”

Ajuntament de Taradell (Festa Major)

“Rumbesia és un espectacle únic que fusiona dues disciplines artístiques aparentment distants d’una forma magistral. El resultat és una proposta genuïna capaç d’apropar la poesia a un públic divers d’una forma amena i propera.”

Celler La Vinyeta

“Rumbesia és una preciosa i festiva manera d’acostar-nos ala poesia. La tria de poemes és molt adequada, les explicacions molt clares i la interpretació, a ritme de rumba, plena d’una alegria que va anar in crescendo. Un espectacle poètic-musical ideal per a sales petites i biblioteques.”

Biblioteca de La Garriga

“L’espectacle és preciós, la música i la lletra de les cançons: una delícia pels sentits.

És un recital poètic íntim, amb música de guitarra i altres instruments, amb les veus de Jose i Jordi, tot en directe… amb una tria de cançons que ens expliquen les vides d’alguns poetes emblemàtics com Apel.les Mestres, Rosa Leveroni…. i que t’arriben al cor, amb la tristesa, al començament del recital, i finalitzant amb l’alegria.

Moltes gràcies Rumbesia ;)”

Biblioteca de Nou Barris

“Càlid, proper, emotiu… RUMBESIA és un espectacle que et fa vibrar des del primer mot fins a l’últim acord; un cant a la poesia i als poetes catalans amb un dels nostres ritmes més popular, la rumba.”

Biblioteca de Masquefa

“Rumbesia és un espectacle fresc, diferent i vital. És una poesia engrescadora i festiva i alhora la rumba més poètica de totes. Molt recomanable!”

Biblioteca de Maltrat de mar

“Ens va agradar molt. Va ser genial. Recomanem vivament l’espectacle de Rumbesia. Per aprendre, per gaudir, per ballar, per estimar…”

Biblioteca de Castellar del Vallès

“Rumbesia, un espectacle genuí que combina rumba i poesia catalana amb molta sensibilitat i força. Jose Panzano condueix el públic al llarg d’un recorregut poètic-emocional: versos, guitarra i la seva veu desprenent ‘Emoció’ a cada poema. La tristor va deixant pas, a mida que avança l’espectacle, a una alegria desbordant que convida al públic a ballar i cantar.

Molt recomanable! Gràcies Rumbesia, va ser una vetllada molt bonica!”

Biblioteca de Caldes d’Estrac

“El passat diumenge dia 2 d’octubre, vam gaudir del bon gust musical i també de l’experiència al escenari d’ aquest geni de la rumba José Panzano, sorprèn la seva posada en escena i també l’amplitud dels poetes catalans que ell musica. Espectacle absolutament recomanat… Gràcies a ell i també al Bibliobús Montserrat, per haver-nos fet gaudir d’una estona de música i poesia!!”

Casal de la gent gran de Vallbona d'Anoia

El concert va estar molt bé i ens va agradar molt, i també les explicacions sobre les autores, els poemes i les músiques que caminen. Tot plegat una experiència del tot recomanable, ben interessant i plena de ritme. Gràcies, Jose.

Pere de la Riva. Biblioteca Municipal "Sant Jordi" de Prats de Lluçanès

“El passat diumenge dia 2 d’octubre, vam gaudir del bon gust musical i també de l’experiència al escenari d’ aquest geni de la rumba José Panzano, sorprèn la seva posada en escena i també l’amplitud dels poetes catalans que ell musica. Espectacle absolutament recomanat… Gràcies a ell i també al Bibliobús Montserrat, per haver-nos fet gaudir d’una estona de música i poesia!!”

Casal de la gent gran de Vallbona d'Anoia

Vam celebrar el Dia Mundial de la Poesia amb una sessió de Rumbesia Solo i va ser un encert. Poesies d’autors/es catalans/es a ritme de rumba, cadascuna d’elles introduïdes amb una petita explicació sobre el moment vital que travessaven els seus autors. Un espectacle amè, íntim, sentit i dinàmic. I entremig, alguna reivindicació a favor de la convivència i la pau.

 

Anna Miralles. Biblioteca Enric Miralles. Palafolls

“L’espectacle Rumbesia ha estat una experiència molt enriquidora tant per a l’alumnat com per al professorat, doncs ens ha permès “jugar” amb els poemes mitjançant una feina prèvia, així com també aprendre i a gaudir amb la música a ritme de rumba”

Escola Freta - Calella

Un espectacle que transmet emocions a través de la paraula recitada al compàs de la rumba. Els músics connecten amb el públic des de l’inici, fent-lo partícip en tot moment.

Bona tria de versos i poetes. Recomanable per a difondre la poesia catalana de forma amena.

Núria del Campo Balada - Biblioteca de Cubelles

Agenda d'actuacions

No et perdis les pròximes actuacions de Rumbesia!

Contacte / Contractació

La música és el nostre mitjà d'expressió i volem compartir-la amb tu. Contacta amb nosaltres per obtenir més informació sobre els nostres espectacles i serveis.

Agraïments

Assessorament: La Pua (Oficina Musical)
Documentació literària: Ramon Piqué (UAB)
Disseny gràfic i vídeo: Pere Roca (Little Mamut)
Copis i dossier: Riki Hugas (Proto.black)
Fotografia: Isaac Caparros i Eduard Roige

Espectacle seleccionat a